Начин на приготвяне
Предварително извадете всички продукти от хладилника, защото за приготвянето на чийзкейка трябва да със стайна температура.
Започнете със сместа за основата. Сложете хартия за печене върху кръгла форма с диаметър 18-20 см. Отвън увийте с домакинско фолио, за да не пропуска вода при последващото печене на водна баня. Разстелете отгоре сместа с овесените ядки, маслото и щипка канела. Притискайте с ръце, за да се оформи блат.
Запечете овесения блат в загрята на 160 градуса фурна за около 2 минути. Благодарение на печенето блатът за чийзкейка ще стане много по-ароматен и вкусен.
Извадете от фурната и охладете, след което приберете в хладилника за 30-тина минути, за да стегне добре.
Пригответе крема. В подходяща дълбока купа сипете изварата заедно с кората от 1 лимон, щипка канела, ванилия и 3 лъжици ксилит. Разбъркайте и оставете сместа да се ароматизира за 30 минути.
След това добавете яйцата, предварително разбити на ръка, на три пъти. Всеки път разбърквайте до пълното усвояване и едва тогава добавяйте следващата яйчена смес.
Сипете сместа върху блата и сложете формата в тава, в която сте налели гореща вода. Пъхнете във фурната, която е загрята на 140 градуса без вентилатор, и печете 60 минути.
Щом чийзкейкът се изпече, изключете фурната, но го оставете вътре, докато се охлади напълно.
Междувременно си пригответе крема с малини. Сипете малинките в малка касерола. Загрейте котлона на слаба температура и сварете за кратко плодовете, като добавите към тях ксилит и лъжица масло.
Залейте добре охладения печен чийзкейк с малиновия крем. Украсете с плодове и оставете в хладилника да стегне преди поднасяне.
Чийзкейкът с малинов крем за диабетици е много вкусен и балансиран, опитайте го!
Коментари