Начин на приготвяне
Сваряваме измитите глави заедно с наситнените моркови и целина, черен пипер, дафинов лист и сол. Прецеждаме бульона и обезкостяваме главите.
Поставяме накъсаните предварително сварени рибни филета, заедно с месото от главите в подходяща форма, в която ще желираме. Покриваме с нарязани на тънко резени лимон.
Разтваряме желатина в студената вода, прибавяме виното и част от топлия бульон и разбъркваме, докато се разствори. (ако има нужда връщаме на котлона, като внимаваме да не заври, за да не се развали желатинът).
Покриваме рибата с готовия желиращ бульон и прибираме в хладилника да стегне.
Преди да сервираме потапяме за кратко формата в топла вода и обръщаме върху сервизна чиния.