Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Никулденска пача

Никулденска пача

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Никулденска пача1 / 2
06/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
"Страхотно предложение за празничната трапеза за Никулден - лесно, вкусно и много ефектно"

Необходими Продукти

  • глави от шаран - 800 г
  • вода - 120 мл
  • сол - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • черен пипер - 7 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • желатин - 20 г
  • бяло вино - 100 мл
  • рибно филе - 600 г сварено (може и да е от различни риби)
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измитите глави заедно с наситнените моркови и целина, черен пипер, дафинов лист и сол. Прецеждаме бульона и обезкостяваме главите.

Поставяме накъсаните предварително сварени рибни филета, заедно с месото от главите в подходяща форма, в която ще желираме. Покриваме с нарязани на тънко резени лимон.

Разтваряме желатина в студената вода, прибавяме виното и част от топлия бульон и разбъркваме, докато се разствори. (ако има нужда връщаме на котлона, като внимаваме да не заври, за да не се развали желатинът).

Покриваме рибата с готовия желиращ бульон и прибираме в хладилника да стегне.

Преди да сервираме потапяме за кратко формата в топла вода и обръщаме върху сервизна чиния.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: