Виенска пача

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Виенска пача1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6-8
"Изненадващо за мнозина, но дори и в родината на Моцарт похапват пача"

Необходими продукти

  • свински крака - 2 бр.
  • телешка глава - 1/2 бр. (или 1 бр. телешки език)
  • свински кожички - 500 г
  • кисели краставички - 1 буркан (680 г)
  • яйца - 4 бр.
  • каперси - 1 с.л.
  • корени за супа - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измиваме свинските крака и заедно с телешката глава или език и свинските кожички ги поставяме в подходяща дълбока тенджера. Заливаме продуктите със студена вода и варим до омекване.

Вадим месото, телешката глава и свинските крачета обезкостяваме и всичко нарязваме на ситно. Прецеждаме бульона и в него сваряваме нарязаните на ситно корени за супа.

В подходяща дълбока купа слагаме ситно нарязаното сварено месо, добавяме твърдо сварените яйца и краставичките, нарязани на кубчета.

Подправяме с каперсите, черен пипер и сол и внимателно разбъркваме. Заливаме с горещия бульон и прибираме в хладилника за да се желира.

Преди поднасяне нарязваме пачата на парчета и заливаме с малко олио и оцет.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: