Задушени свински ребърца

23/07/2019
"Има ястия, които, като ги погледнете, и веднага ви се приисква да си отворите една студена бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г ребърца
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 2 - 3 листа
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло - 40 г краве, нискокалорично
  • дафинови листа - 1 бр.
  • салвия - 5 - 6 листенца, прясна
  • мащерка - 1 щипка
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени моркови нарежете на кръгчета, картофите – също, а лука – на ситно.

Свинските ребърца разрежете на порции, изплакнете ги със студена вода и ги подсушете с домакинска хартия.

Стопете маслото в подходяща тенджера, прибавете счукания чесън, лука и ребърцата и ги изпържете до златисто.

Сипете морковите и картофите, разбъркайте, запържете 3-4 мин., добавете ситно нарязаните салвия и листа от целина и поръсете с мащерката, солта, червения и черния пипер.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите, захлупете тенджерата, задушавайте ястието на не много силен огън около ½ час и когато е готово го поднесете, докато е още горещо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар