Тракийски сърми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Тракийски сърми1 / 2
08/10/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Вкусни сарми, приготвени не със зелеви или лозови листа, а с кори - опитайте и ще ви харесат"

Необходими Продукти

  • кори - къпани 3 бр.
  • кайма - 500 гр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • домати - 3 бр.
  • мазнина - 2 к. ч.
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният лук се задушава в 3/4 от мазнината и 1 л. вода. Добавяме каймата и се задушава, докато водата се изпари. Добавят се нарязаните домати, червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Размразените кори се нарязват на 6-8 парчета. Част от плънката се поставя върху всяко парче кора и се навива на руло като сарми, които се нареждат в предварително намазана с мазнина тава. Отгоре се намазват с яйце.

Пече се в загрята фурна при 150 - 180 градуса до зачервяване.

При изваждане се поръсват с вода и се покриват с капак или кърпа за да се задушат.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена Христова
Ирена Христова
Сготвих ги. Изядоха се за отрицателно време. Лесни за готвене и много вкусни. Използвах обикновени кори за баница, но въпреки това станаха много сполучливи.
16.01.2017 12:54
К К
К К
Страхотни са!
15.05.2016 01:51