Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с ориз и киселец

Телешко с ориз и киселец

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Телешко с ориз и киселец2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 700 г бонфиле
  • ориз - 1 и 1/2 - 2 ч.ч.
  • киселец - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото нарежете на парчета с желаната от вас форма, но да не са големи. Сложете го да се свари в тенджера под налягане заедно със зърна черен пипер и дафинов лист. След това го отцедете и прецедете бульона.

Загрейте олио на дъното на дълбок съд и запържете месото, което трябва да е поизсъхнало. След това добавете накълцания лук, като запазите 1 стрък за поднасянето. Добавете почистения, измит и отцеден ориз.

Разбъркайте за кратко и доливайте на порции бульона. След като оризът го поеме, доливайте останалия и така до готовност на ориза. Накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус. Снемете от котлона и объркайте ястието с накълцания киселец.

Поднесете телешкото с ориз и киселец с малко свеж нарязан зелен лук.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: