Начин на приготвяне
Телешкото нарежете на парчета с желаната от вас форма, но да не са големи. Сложете го да се свари в тенджера под налягане заедно със зърна черен пипер и дафинов лист. След това го отцедете и прецедете бульона.
Загрейте олио на дъното на дълбок съд и запържете месото, което трябва да е поизсъхнало. След това добавете накълцания лук, като запазите 1 стрък за поднасянето. Добавете почистения, измит и отцеден ориз.
Разбъркайте за кратко и доливайте на порции бульона. След като оризът го поеме, доливайте останалия и така до готовност на ориза. Накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус. Снемете от котлона и объркайте ястието с накълцания киселец.
Поднесете телешкото с ориз и киселец с малко свеж нарязан зелен лук.