Картофена запеканка с месо по френски

10/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 300 г без кост
  • пушени гърди - 100 г без кост
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 250 мл
  • месен бульон - 400 мл, топъл от кубче
  • горчица - 1 с.л.
  • мащерка - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кромида и обелените картофи на филийки, а пресния лук – на ситно и изсипете половината от тях в огнеупорен съд.

Наситнете чесъна, разбъркайте го с горчицата, прибавете го към измитото, подсушено и накълцано на малки парченца телешко месо и изсипете сместа върху зеленчуците.

Наредете отгоре нарязаните на кубчета пушени гърди и покрийте с останалите картофи, пресен и кромид лук.

Залейте с бульона и виното, поръсете с мащерката, сол и черен пипер, похлупете съда с капак и сложете картофената запеканка да се пече около 2 часа в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар