Начин на приготвяне
Подсушете месото с помощта на кърпа или домакинска хартия. След това го натъркайте обилно с масло и го поръсете със смлян черен пипер. Изпечете го във предварително загрята на 210 градуса фурна за 15-20 минути.
Извадете тавата от фурната и много внимателно, с помощта на дървени шпатули, обърнете месото на обратно. Целта е да не пробиете коричката, защото ще изтече соса.
Върнете във фурната и печете още 25-30 минути, но на 100 градуса.
Смесете хряна, горчицата и оцета. Объркайте ги до получаването на хомогенна смес. Добавете постепенно сметаната, като бъркате непрекъснато. Кипнете сместа.
Филето се сервира със затоплен сос и гарнитура от пресни картофки и зелена салата.