Печено кралско говеждо филе

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Печено кралско говеждо филе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • говеждо месо - 2 - 2.5 кг говеждо филе
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • хрян - 50 г
  • горчица - 1/4 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сметана - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете месото с помощта на кърпа или домакинска хартия. След това го натъркайте обилно с масло и го поръсете със смлян черен пипер. Изпечете го във предварително загрята на 210 градуса фурна за 15-20 минути.

Извадете тавата от фурната и много внимателно, с помощта на дървени шпатули, обърнете месото на обратно. Целта е да не пробиете коричката, защото ще изтече соса.

Върнете във фурната и печете още 25-30 минути, но на 100 градуса.

Смесете хряна, горчицата и оцета. Объркайте ги до получаването на хомогенна смес. Добавете постепенно сметаната, като бъркате непрекъснато. Кипнете сместа.

Филето се сервира със затоплен сос и гарнитура от пресни картофки и зелена салата.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: