Агнешка чорба със зеленчуци

Янка ГорановаЯнка ГорановаНовак
10/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета и се запържват до зачервяване в загрятото олио. Посолява се и се добавят нарязаните на ситно стар и зелен лук, моркови и чушки.

Разбърква се и след 5 – 6 минути се прибавят наситнената целина и вегетата. Копривата се попарва във вряла вода за 4 – 5 минути, прецежда се, охлажда се, накълцва се и се слага при месото.

Долива се вода и чорбата ври около 15 минути. Добавят се нарязаните на дребно люти чушки и се посолява.

Брашното се запържва в сгорещеното олио до потъмняване и се подправя с червения пипер. Разбърква се добре и се сипва в чорбата.

Подправя се с дафиновия лист и черен пипер и се оставя да ври още 10 – 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар