Шкембе чорба по Звездев

16/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • шкембе - 1 кг
  • прясно мляко - 800 л
  • масло - 1. 5 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет - на вкус
  • червен пипер - 1 и 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
  • телешки кокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме много добре шкембето. Поставяме го в тенджера под налягане, заедно с кокала. Варим за 50 минути, след като започне да ври.

Когато шкембето е сварено, вадим и след като изстине, го нарязваме на дребни парчета.

Прецеждаме бульона и оставяме да изстине напълно. Изхвърляне лойта.

В тенджера поставяме маслото и олио. Оставяме да загреят и прибавяме червения пипер.

Разбъркваме веднага и наливаме прясното мляко, като добавяме и 1 л прецеден бульон от шкембето. Оставяме да кипне и посоляваме.

Прибавяме нарязаното шкембе и оставяме да поври за няколко минути. Счукваме си чесъна поставяме, прибавяме и оцета.

Поднасяме по желание с лют пипер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар