Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме много добре шкембето. Поставяме го в тенджера под налягане, заедно с кокала. Варим за 50 минути, след като започне да ври.
Когато шкембето е сварено, вадим и след като изстине, го нарязваме на дребни парчета.
Прецеждаме бульона и оставяме да изстине напълно. Изхвърляне лойта.
В тенджера поставяме маслото и олио. Оставяме да загреят и прибавяме червения пипер.
Разбъркваме веднага и наливаме прясното мляко, като добавяме и 1 л прецеден бульон от шкембето. Оставяме да кипне и посоляваме.
Прибавяме нарязаното шкембе и оставяме да поври за няколко минути. Счукваме си чесъна поставяме, прибавяме и оцета.
Поднасяме по желание с лют пипер.