Сладки чурос

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
16/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Диетите са онези хора, които не знаят как сами да си приготвят сладки чурос"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 200 г
  • масло - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • царевично олио - 4 с.л.
  • захар - за поръсване
  • канела - за поръсване
  • ванилия - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипват се 200 мл вода. Към нея се прибавят при непрекъснато бъркане маслото, солта, захарта и брашното и се бърка до получаване на гладка смес.

Сваля се от котлона и на тънка струя се налива сместа от предварително разбитите мляко и яйца.

Олиото се загрява в тиган. С шприц от сместа се оформят пръчици и се запържват за около 3 минути.

Пръчиците чурос се отцеждат върху кухненска ролка и се поръсват със захар, канела и ванилия.

Може да се сервира както топло, така и студено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: