Марципанени сладки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Марципанени сладки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • бадеми - 2 1/2 чаши (400 г), бланширани
  • пудра захар - 1 чаша (150 г)
  • вода - 3 с.л., топла
  • кедрови ядки - 1 чаша (100 г)
  • пудра захар - 1/3 чаша, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се блендират, докато се смелят на ситно. В голяма купа се прехвърлят и размесват с чашата пудра захар. Останалата пудра захар се разбива с водата, докато се получи гъста смес.

Готовата паста се смесва с бадемовата смес. Работният плот се поръсва с пудра захар, където се разточва и се оформя на топка. Оставя се да престои 30 мин.

След като вече е престоял, се откъсват от тестото парчета, които се оформят на малки топчици. Овалват се всички бонбони в кедровите ядки или др. ядки и се поръсват с пудра захар.

Марципанени сладки - идея за интересни сладки.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

MaRiCo
MaRiCo
Самите сладки са направени от марципанено тесто, което се прави от пудра захар, мления бадеми и т.н.
15.12.2013 09:51
Лия
Лия
А къде е марципанът? : )))))))
13.12.2013 14:23
1