Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Великденски козуначен пудинг

Великденски козуначен пудинг

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Великденски козуначен пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Ароматът на този козуначен пудинг ще ви завладее още по време на приготвянето му"

Необходими продукти

  • козунак - 300 г готов
  • масло - 20 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • стафиди - 2 шепи
  • портокалови корички - 150 г (нарязани и сварени със захар)
  • лимон - 1 бр.
  • коняк - 150 мл
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото и ванилията се стоплят и се добавят на тънка струйка към разбитите яйца. Добавя се малко от коняка и в тази смес се потапят филийки от козунака.

В тава, намазана с масло, се слагат половината стафиди. Отгоре се слагат половината от филийките козунак, поръсват се с портокалови кори и стафиди.

Напръсква се със сока от лимона и се слага останалата част от филийките козунак. Всичко се залива с яйчената смес. Пудингът се пече на водна баня, сервира се обърнат и залят с топъл коняк.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: