Начин на приготвяне
Слагаме да заври водата заедно с олиото.
Отстраняваме съда от котлона и изсипваме цялото количество брашно наведнъж.
Бъркаме с дървена лъжица енергично до получаване на тесто което лесно да се отделя от стените на съда.
Оставяме леко да се охлади и започваме да добавяме едно по едно яйцата.
Получаваме лепкаво парено тесто, която пълним в шприц и пържим в тенджера на маслена баня.
Тука трябва да спомена, че олиото трябва да е доста.
Котлонът ми работи до 9 аз го поставям на 7 - нито много силен, нито много слаб на средна температура.
Приготвяме си сиропа от равни количества вода и захар, като оставяме да ври, докато се сгъсти леко.
С изстиналия сироп заливаме тулумбичките и ги оставяме да се сиропират.
Да ви е сладко с тези класически ориенталски толумбички.