Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Класически ориенталски толумбички

Класически ориенталски толумбички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Класически ориенталски толумбички
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
23/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Подслаждаме деня си с класически ориенталски толумбички"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • брашно - 250 мл
  • олио - 125 мл
  • лимонтузу - на върха на ножа
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да заври водата заедно с олиото.

Отстраняваме съда от котлона и изсипваме цялото количество брашно наведнъж.

Бъркаме с дървена лъжица енергично до получаване на тесто което лесно да се отделя от стените на съда.

Оставяме леко да се охлади и започваме да добавяме едно по едно яйцата.

Получаваме лепкаво парено тесто, която пълним в шприц и пържим в тенджера на маслена баня.

Тука трябва да спомена, че олиото трябва да е доста.

Котлонът ми работи до 9 аз го поставям на 7 - нито много силен, нито много слаб на средна температура.

Приготвяме си сиропа от равни количества вода и захар, като оставяме да ври, докато се сгъсти леко.

С изстиналия сироп заливаме тулумбичките и ги оставяме да се сиропират.

Да ви е сладко с тези класически ориенталски толумбички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: