Пухкави малки питки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
182
2
13/07/2019
"Всичко, от което се нуждае една гозба, са пухкави малки питки - вижте тук как да ги приготвите "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 462
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с 1 ч.л захар и 2 с.л. прясно мляко и оставете настрани, докато разбъркате прясното мляко, олиото, яйцата (отделете жълтък за намазване), солта, киселото мляко и най-накрая активираната мая.

Малко по малко добавете брашното, докато получите меко и нелепнещо тесто.

Оставете да удвои обема си за 30 минути и оформете топчета. В моя случай оформих 12 топки по 118 г.

Наредете ги в тавата на фурната върху хартия за печене на разстояние едно от друго и оставете да втасат 15 минути.

След което намажете питките с жълтък, поръсете със сусам и изпечете за 25-30 минути на 170 градуса на средно положение и 10 минути на най-долното положение на фурната.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар