Начин на приготвяне
Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Затоплете леко водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете съда покрит за няколко минути, докато маята се активира.
След това я прибавете към брашното, заедно със зехтина и прясното мляко, което също е добре да е леко затоплено.
От тези продукти замесете меко тесто за малки питки. Намажете го с малко олио и поставете в купа, покрито с фолио или кърпа. Оставете да втаса, докато удвои обема си.
След това разделете тестото на 10 равни части. От всяка оформете дълъг фитил, който усучете и завържете на възел.
Наредете кръглите хлебчета в тава, покрита с хартия за печене. Оставете повторно да втасат за още 20 минути.
През това време си приготвите сместа, с която ще ги намажете.
Пресовайте скилидките чесън и ги добавете към разтопеното масло. Прибавете ригана и малко куркума и върнете на котлона за минута.
С тази смес намажете хлебчетата, с помощта на силиконова четка.
След това ги сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 20 минути.
Тези ароматни мини чеснови питки са идеално добавка към всяко ястие.
Да ви е вкусно!