Крем от Каталуния

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Крем от Каталуния1 / 2
12/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Става ли дума за ароматен крем - граници не бива да има, всички трябва да ги опитаме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 700 мл
  • канела - 3 пръчки
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • жълтъци - 7 бр.
  • захар - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага да се вари на слаб котлон заедно с канелените пръчки и лимоновата кора, докато копне, и се оттегля от огъня.

Жълтъците се смесват със захарта и се загряват на водна баня, докато сместа се сгъсти, като непрекъснато се разбърква.

Кората на лимона и канелата се изваждат от млякото, то се смесва с жълтъчния крем и се връща на слаб огън, докато сместа се сгъсти и стане като каша.

Кремът се разпределя в огнеупорни купички, които се оставят в хладилник минимум за 30 минути.

След като се извади от хладилника, всяка купичка с крем се поръсва със захар. Поставя се във фурната, включена само на горно печене, докато се карамелизира захарта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: