Крем от Каталуния

12/07/2019
"Става ли дума за ароматен крем - граници не бива да има, всички трябва да ги опитаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага да се вари на слаб котлон заедно с канелените пръчки и лимоновата кора, докато копне, и се оттегля от огъня.

Жълтъците се смесват със захарта и се загряват на водна баня, докато сместа се сгъсти, като непрекъснато се разбърква.

Кората на лимона и канелата се изваждат от млякото, то се смесва с жълтъчния крем и се връща на слаб огън, докато сместа се сгъсти и стане като каша.

Кремът се разпределя в огнеупорни купички, които се оставят в хладилник минимум за 30 минути.

След като се извади от хладилника, всяка купичка с крем се поръсва със захар. Поставя се във фурната, включена само на горно печене, докато се карамелизира захарта.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар