ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма в сос Ескабече

Пилешка кавърма в сос Ескабече

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
697
1k
199
Пилешка кавърма в сос Ескабече
15/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
"Кавърма, която се сервира студена - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • корени за супа - 1 връзка
  • За соса
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода, заедно с корените за супа. Изважда се и се почиства от кожата и костите. Месото се реже на дребни парчета.

Сосът се приготвя, като в загрятото олио се запържват нарязаните лук – на шайби, моркови – на тънки ивици и целината на ситно.

Към тях се добавя оцета и 1 ч.ч. от бульона, където се е варило пилето. Прибавят се захарта, солта, дафиновите листи, зърната черен пипер и се вари 15 минути.

Горещият сос се сваля от котлона и към него се добавя пилешкото месо. Кавърмата се сервира студена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: