ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Замразен грах яхния

Замразен грах яхния

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148
533
557
62
Замразен грах яхния
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
12/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
"Вадите пакета с грах от хладилника и хоп - яхнията е готова"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме в няколко води червената леща и накисваме в студена вода. Морковите (2 бр.) и лука (1 бр.), белим и нарязваме. Наливаме олио (4 с.л.) в тенджерка и слагаме лука и морковите.

Прибавяме и малко топла вода, за да се задушат и омекнат зеленчуците. Когато изври течността, сипваме замразен грах и разбъркваме няколко пъти. Овкусяваме с кимион, черен пипер и пушен червен пипер (1 ч.л.).

Наливаме топла вода (4 ч.ч.приблизително). Варим яхнията, докато се свари грахът и тогава прибавяме, отцедената от водата леща и наситнен зелен магданоз. Варим още до готовност и на лещата и сипваме кетчуп или доматено пюре (1 с.л.).

Опитваме за сол и посоляваме на вкус. Ако искаме яхнията да е по-течна, може при необходимост да долеем още топла вода и да оставим ястието да покъкри още няколко минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: