Петровско пиле по казанлъшки

29/06/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го пуснете във вряща подсолена вода, докато се свари.

В сгорещеното олио и малко вода задушете на слаб огън нарязания лук до златисто, поръсете с червения пипер и прибавете при непрекъснато бъркане част от бульона, в който е вряло пилето, счуканите орехови ядки, ситно нарязаните домати и пилешкото месо.

Варете така приготвената пилешка яхния още 5-6 мин., като през това време сипвате и разбърквате енергично размитото в малко хладка вода брашно и накрая го наръсете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар