Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Петровско пиле по казанлъшки

Петровско пиле по казанлъшки

Петровско пиле по казанлъшки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 3 глави, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • орехи - 15 г ядки
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 80 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го пуснете във вряща подсолена вода, докато се свари.

В сгорещеното олио и малко вода задушете на слаб огън нарязания лук до златисто, поръсете с червения пипер и прибавете при непрекъснато бъркане част от бульона, в който е вряло пилето, счуканите орехови ядки, ситно нарязаните домати и пилешкото месо.

Варете така приготвената пилешка яхния още 5-6 мин., като през това време сипвате и разбърквате енергично размитото в малко хладка вода брашно и накрая го наръсете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: