Пиле по тиролски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле по тиролски1 / 2
11/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Тайната на това вкусно пиле е в сиренето, в синьото сирене и мащерката"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 пържоли бутче или от гърди
  • топено сирене - 100 г
  • синьо сирене - 40 г
  • гъби - 300 г
  • сметана - 4 с.л.
  • мащерка - 2 щипки суха
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 - 2 стръка пресен
  • лимони - резени за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешкото месо със сол, черен пипер, мащерка и малко зехтин и го оставете да се овкуси за 1/2 час. През това време почистете и нарежете гъбите на филийки.

Загрейте в дълбок тиган мазнина и сложете гъбите да се задушават. Като омекнат овкусете с подправки, добавете сметаната и топеното сирене и бъркайте така за няколко минути. Оттеглете от котлона, прибавете настърганото синьо сирене и разбъркайте отново.

По избор изпечете пилешкото месо на грил, скара или го изпържете.

Поднесете пилето, полято със сметановия сос. Отгоре поръсете с наситнен магданоз и гарнирайте с парче лимон

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

коя
коя
В приготвянето на рецептата пише гъби, а при продуктите никъде не видях да има гъби...Колко и какви гъби се слагат, каква е тая рецепта?
26.02.2014 12:39
2