Запеканка с шунка и картофи

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
249
5
28/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 452
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи се нарязват на полумесеци с дебелина 0, 5 и се варят за 5 минути в подсолена вода. Отцеждат се и сипваме в подходяща тава.

Поръсват се със сол, черен пипер, риган, чубрица, а отгоре се нареждат кубчета шунка. Поръсваме с половината настърган кашкавал.

В купа се разбиват яйцата със заквасената сметана и прибавяме прясно мляко и останалия настърган кашкавал.

Заливаме да покрие навсякъде и разклащаме тавата да попие на всички места.

Печем в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути под фолио, сваля се и запичаме до златисто още 20 минути, като последните 10 минути - само отгоре.

Охладена, запеканката се нарязва.

Алуминиева правоъгълна тава с керамично покритие 35 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Алуминиева правоъгълна тава с керамично покритие 35 см
31.35 лв.
Виж ››

Щом има алуминиева тава с керамично покритие, нямате извинение да не приготвяте здравословна домашна храна. Тази правоъгълна тава е с удобни размери, незалепващо покритие стилен червен цвят. Алуминиевата тава дава възможност за готвене с по-малко мазнина, което прави храната по-полезна и вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар