Пуешко месо с ориз и зеленчуци

АнабелАнабел
Ветеран
528
2k
1k
212
27/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 190
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо, при мен маншони, се слага в тенджера с подсолена вода и се вари за кратко. Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се задушават в мазнина.

След като омекнат, към тях се прибавят нарязаните на филийки гъби (кралски печурки), а малко след това и измитият ориз. Налива се около една чаена чаша вода и се оставя оризът да набъбне.

Ястието се овкусява със сол и смлян черен пипер, след което се прехвърля в тава. Отгоре върху ориза се нареждат разполовените чери доматчета и полусвареното пуешко месо.

В тавата се наливат още две чаени чаши и половина вода, след което тя се покрива с алуминиево фолио и поставя във фурната.

Пуешкото с ориз и зеленчуци се пече на 200 градуса за около час, като малко преди готовност се маха фолиото. По желание готовото ястие може да се поръси с нарязан на дребно пресен магданоз.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар