Пуешко месо с ориз и зеленчуци

АнабелАнабелКопирайтър284334
27/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо, при мен маншони, се слага в тенджера с подсолена вода и се вари за кратко. Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се задушават в мазнина.

След като омекнат, към тях се прибавят нарязаните на филийки гъби (кралски печурки), а малко след това и измитият ориз. Налива се около една чаена чаша вода и се оставя оризът да набъбне.

Ястието се овкусява със сол и смлян черен пипер, след което се прехвърля в тава. Отгоре върху ориза се нареждат разполовените чери доматчета и полусвареното пуешко месо.

В тавата се наливат още две чаени чаши и половина вода, след което тя се покрива с алуминиево фолио и поставя във фурната.

Пуешкото с ориз и зеленчуци се пече на 200 градуса за около час, като малко преди готовност се маха фолиото. По желание готовото ястие може да се поръси с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар