Начин на приготвяне
Пуешкото месо, при мен маншони, се слага в тенджера с подсолена вода и се вари за кратко. Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се задушават в мазнина.
След като омекнат, към тях се прибавят нарязаните на филийки гъби (кралски печурки), а малко след това и измитият ориз. Налива се около една чаена чаша вода и се оставя оризът да набъбне.
Ястието се овкусява със сол и смлян черен пипер, след което се прехвърля в тава. Отгоре върху ориза се нареждат разполовените чери доматчета и полусвареното пуешко месо.
В тавата се наливат още две чаени чаши и половина вода, след което тя се покрива с алуминиево фолио и поставя във фурната.
Пуешкото с ориз и зеленчуци се пече на 200 градуса за около час, като малко преди готовност се маха фолиото. По желание готовото ястие може да се поръси с нарязан на дребно пресен магданоз.