Кокошка с чесън и орехи по перуански

25/06/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кокошка - 1 бр.
  • люти чушлета - 2 - 3 бр.
  • лук - 3 глави, кромид
  • чесън - 1 глава
  • орехи - 1 ч.ч. ядки, накълцани
  • хляб - 2 - 3 филии без кората
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 - 2 ч.л.
  • лютиво - сладък сос - на вкус
  • олио - ½ ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кокошката със сол и малко олио и я нарежете на порции.

В останалото олио запържете ситно нарязаните лук, чесън и люти чушлета, добавете натопените предварително в бульона филии хляб, разбъркайте всичко и налейте малко бульон от варенето, виното и лимоновия сок.

След 10 мин. сипете орехите и месото, долейте, ако е необходимо бульон, наръсете с черен пипер и оставете ястието да ври до готовност.

Преди сервиране подправете ястието с лютиво-сладък сос и го поднесете с гарнитура от сварени картофи, ориз или царевица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар