Ябълков сладкиш с грис

21/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 343
  • Преглеждания за месеца498
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените ябълки се настъргват и се смесват със сока и кората от лимона и половината захар.

Брашното се пресява и се смесва с гриса, останалата захар, канелата и бакпулвера.

В намаслена или застлана с хартия за печене тавичка се сипва на тънък пласт 1/3 от брашнената смес.

Върху нея се разпределят 1/3 от ябълките и се поръсва с 1/3 от олиото. Редуването продължава в същата последователност, като последният пласт трябва да бъде от ябълки и олио.

Сладкишът се пече около 30 минути в загрята до 180 градуса фурна или докато повърхността му се зачерви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар