Ябълков сладкиш с грис

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
21/06/2019
"Понякога щастието е в малките неща, в простите радости и в лесните за приготвяне сладкиши "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 497
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ябълкови Сладкиши

Начин на приготвяне

Обелените ябълки се настъргват и се смесват със сока и кората от лимона и половината захар.

Брашното се пресява и се смесва с гриса, останалата захар, канелата и бакпулвера.

В намаслена или застлана с хартия за печене тавичка се сипва на тънък пласт 1/3 от брашнената смес.

Върху нея се разпределят 1/3 от ябълките и се поръсва с 1/3 от олиото. Редуването продължава в същата последователност, като последният пласт трябва да бъде от ябълки и олио.

Сладкишът се пече около 30 минути в загрята до 180 градуса фурна или докато повърхността му се зачерви.

Комплект стилни мерителни лъжици 5 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект стилни мерителни лъжици 5 бр.
4.00 лв.
Виж ››

Размерът винаги има значение, а с вашите нови мерителни лъжици вече няма да се тревожите дали е точен. Измерване на по-малки количества, които изискват вашите рецепти. Цветни, лесни за съхранение и удобни за работа мерителни лъжици.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар