Мусака от тиквички и кайма

20/06/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър256326
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо810
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на дребно и се задушават в мазнина. Към тях се прибавят тиквичките нарязани на кубчета, а щом започнат да омекват, се добавя и каймата.

Оризът се измива и заедно с чаша вода се прибавя към останалите продукти. Мусаката се овкусява със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.

Накрая се прибавят и доматите. Щом оризът попие водата, ястието се прехвърля в тавичка. Наливат се още две чаени чаши вода и тавата се слага във фурната.

Мусаката се пече на 200 градуса, като малко преди готовност се залива съсзаливка за мусака, приготвена от разбитите яйца с кисело мляко, брашно и сода. Връща се във фурната и се допича, докато получи приятен загар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар