Мусака от тиквички и кайма

АнабелАнабел
Ветеран
529
2k
1k
212
20/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 296
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на дребно и се задушават в мазнина. Към тях се прибавят тиквичките нарязани на кубчета, а щом започнат да омекват, се добавя и каймата.

Оризът се измива и заедно с чаша вода се прибавя към останалите продукти. Мусаката с ориз се овкусява със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.

Накрая се прибавят и доматите към мусаката с кайма. Щом оризът попие водата, ястието се прехвърля в тавичка. Наливат се още две чаени чаши вода и тавата се слага във фурната.

Мусаката се пече на 200 градуса, като малко преди готовност се залива с вкусна заливка за мусака, приготвена от разбитите яйца с кисело мляко, брашно и сода.

Връща се във фурната и се допича, докато получи приятен загар мусаката от тиквички и кайма.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар