Начин на приготвяне
Натрошете хлебчето или го нарежете на кубчета, залейте го с топлото мляко, за да омекне, добавете яйцето, горчицата, настъргания лук, солта и пипера и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
Добавете каймата, омесете добре и оформете с влажни ръце малки топчици (по около 20 г), след което ги изпържете за около 5 мин. в загрятото олио.
Налейте в тенджера бульона, изсипете в него измитите, обелени и нарязани на еднакви парченца моркови и картофи, сварете ги за около 25 мин. и прибавете запърженото в маслото брашно.
Прехвърлете сместа при кюфтенцата от кайма, наръсете със ситно накълцания магданоз и поднесете яхнията със зеленчуци.
Няма какво да го мислите повече! Тази вкусна яхни с кюфтета е всичко, което ви трябва днес!
Зеленчукова яхния с кюфтенца - за обяд, и за вечеря все е вкусна!