Мариновано пилешко с ябълки

18/12/2019
"Пилешко с ябълки - неочаквано ароматна комбинация, която искате да сложите на трапезата си "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 бутчета или цяло пиле
  • ябълки - 3 бр. червени
  • червен лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 2 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл, сухо
  • зехтин - 4 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте бутчетата /или нарязаното на порции пиле/ с черен пипер и сол, намажете ги с маринатата, приготвена от разбърканите мед, горчица, 2 с.л. зехтин, червен пипер и кориандър, и ги оставете да отлежат 1 час.

Наредете маринованите бутчета в намаслена тавичка и ги печете 20 мин. в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна, след което ги обърнете и ги печете още 30 мин.

През това време загрейте останалия зехтин, изпържете нарязания на кръгчета лук и наситнения чесън за 3 мин., добавете оформените на ладийки ябълки, гответе още 3-4 мин, поръсете с босилека, залейте с виното и след като кипне, варете 5 мин.

Разпределете печените сочни бутчета на порции, покрийте ги с ябълковата смес и ги поднесете.

Към печените бутчета на фурна може да сервирате и вегетарианска салата Цезар.

Мариновано пилешко с ябълки - нещо интересно и вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар