Мариновано пилешко с ябълки

18/06/2019
"Пилешко с ябълки - неочаквано ароматна комбинация, която искате да сложите на трапезата си "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте бутчетата /или нарязаното на порции пиле/ с черен пипер и сол, намажете ги с маринатата, приготвена от разбърканите мед, горчица, 2 с.л. зехтин, червен пипер и кориандър, и ги оставете да отлежат 1 час.

Наредете маринованите бутчета в намаслена тавичка и ги печете 20 мин. в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна, след което ги обърнете и ги печете още 30 мин.

През това време загрейте останалия зехтин, изпържете нарязания на кръгчета лук и наситнения чесън за 3 мин., добавете оформените на ладийки ябълки, гответе още 3-4 мин, поръсете с босилека, залейте с виното и след като кипне, варете 5 мин.

Разпределете печените бутчета на порции, покрийте ги с ябълковата смес и ги поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар