Пилешко с ябълки и вино

Пилешко с ябълки и вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"За празник и за делник, който искате да превърнете в специален ден - пилешко с ябълки и вино"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г по избор
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр. зелени
  • къри - 2 щипки
  • сол - 1 щипка
  • мед - 1 ч.л.
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета. Загряваме зехтина в тефлонов тиган и запържваме месото за 3-4 минути.

Наливаме виното, добавяме кърито, солта, меда и оставяме да се задушава до изпарение на течността.

След това нарязваме ябълките, без да ги белим на тънки полумесеци и ги добавяме в тигана със задушеното пилешко. Задушаваме още 2-3 минути, като разбъркваме.

Сервираме веднага ястието от пиле с ябълки в чинии и поръсваме отгоре с малко канела.

Пилешко с ябълки и бира - идея за вкусна вечеря или пък обяд.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: