Начин на приготвяне
Натрийте бутчетата /или нарязаното на порции пиле/ с черен пипер и сол, намажете ги с маринатата, приготвена от разбърканите мед, горчица, 2 с.л. зехтин, червен пипер и кориандър, и ги оставете да отлежат 1 час.
Наредете маринованите бутчета в намаслена тавичка и ги печете 20 мин. в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна, след което ги обърнете и ги печете още 30 мин.
През това време загрейте останалия зехтин, изпържете нарязания на кръгчета лук и наситнения чесън за 3 мин., добавете оформените на ладийки ябълки, гответе още 3-4 мин, поръсете с босилека, залейте с виното и след като кипне, варете 5 мин.
Разпределете печените сочни бутчета на порции, покрийте ги с ябълковата смес и ги поднесете.
Към печените бутчета на фурна може да сервирате и вегетарианска салата Цезар.
Мариновано пилешко с ябълки - нещо интересно и вкусно!