Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновано пилешко с ябълки

Мариновано пилешко с ябълки

Мариновано пилешко с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Пилешко с ябълки - неочаквано ароматна комбинация, която искате да сложите на трапезата си"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 4 бутчета или цяло пиле
  • ябълки - 3 бр. червени
  • червен лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 2 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл, сухо
  • зехтин - 4 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • кориандър - 1 щипка
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте бутчетата /или нарязаното на порции пиле/ с черен пипер и сол, намажете ги с маринатата, приготвена от разбърканите мед, горчица, 2 с.л. зехтин, червен пипер и кориандър, и ги оставете да отлежат 1 час.

Наредете маринованите бутчета в намаслена тавичка и ги печете 20 мин. в средата на предварително загрята на 180 градуса фурна, след което ги обърнете и ги печете още 30 мин.

През това време загрейте останалия зехтин, изпържете нарязания на кръгчета лук и наситнения чесън за 3 мин., добавете оформените на ладийки ябълки, гответе още 3-4 мин, поръсете с босилека, залейте с виното и след като кипне, варете 5 мин.

Разпределете печените сочни бутчета на порции, покрийте ги с ябълковата смес и ги поднесете.

Към печените бутчета на фурна може да сервирате и вегетарианска салата Цезар.

Мариновано пилешко с ябълки - нещо интересно и вкусно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: