Задушен заек с доматен сос

04/09/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре заека, подсушете го с кухненска хартия или салфетка, нарежете го на порции и го изпържете, докато получи кафява коричка, в дълбок тиган, в който сте загрели зехтина, и го поръсете със солта и белия пипер.

Добавете ситно нарязаните лук, чесън, магданоз и копър и дафиновите листа, запържете ги леко, налейте виното, сипете предварително бланшираните, обелени, почистени и накълцани домати, изчакайте сместа да заври и ако е необходимо, я подправете със сол и пипер.

Захлупете тигана, задушавайте на среден огън около 35 мин., прибавете нарязаните на парченца чушки, гответе още 15 мин., след което пуснете маслините и щом заври, свалете ястието от огъня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар