Задушен заек с доматен сос

Задушен заек с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Обичаме фокусите и ще ви покажем един как порция от задушения заек с доматен сос ще изчезне за минута"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр. около 1. 5 кг
  • домати - 500 г
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • маслини - 100 г
  • бяло вино - 150 мл, сухо
  • зехтин - 4 с.л.
  • дафинови листа - 4 бр.
  • бял пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре заека, подсушете го с кухненска хартия или салфетка, нарежете го на порции и го изпържете, докато получи кафява коричка, в дълбок тиган, в който сте загрели зехтина, и го поръсете със солта и белия пипер.

Добавете ситно нарязаните лук, чесън, магданоз и копър и дафиновите листа, запържете ги леко, налейте виното, сипете предварително бланшираните, обелени, почистени и накълцани домати, изчакайте сместа да заври и ако е необходимо, я подправете със сол и пипер.

Захлупете тигана, задушавайте на среден огън около 35 мин., прибавете нарязаните на парченца чушки, гответе още 15 мин., след което пуснете маслините и щом заври, свалете ястието от огъня.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: