Начин на приготвяне
Начукайте леко измитите и подсушени шницели, поръсете ги с индийското орехче, лютия червен пипер и черен пипер на вкус и ги изпържете в горещото масло по 3 мин. от всяка страна, след което ги извадете от тигана, посолете ги и ги завийте във фолио.
В същата мазнина изпържете ситно нарязаните лук и чесън, сипете виното и бульона и след като сместа кипне, добавете наситнената лимонова кора и отделените от клонките иглички на розмарина и задушавайте 10 мин. на слаб огън.
Прибавете сметаната, поръсете с черен пипер и сол, сипете коняка, а след 2 мин. – каперсите, върнете шницелите и след 2-3 мин, ги разпределете по два в чиния, залейте ги със соса, гарнирайте ги с варени макарони и зелена салата и ги поднесете.