Картофена яхния с пресни картофи

ГеновеваГеновеваЧирак71117210
10/06/2019
"Най-вкусните яхнии с пресни картофи се правят - не го ли знаехте досега "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 426
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг пресни, дребни
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
  • универсална подправка - на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват. Тъй като пресните картофи имат много тънка ципа, може и да не успеете да отстраните всичко, но това не е фрапиращо, защото пресните картофи са вкусни и с тази ципа.

В тенджера се запържва първо лука. После се добавят картофите, ако са дребни, ги оставете целички, ако има нужда ги срежете. Запържваме и тях и добавяме и моркова. След като поомекнат зеленчуците, добавяме червен пипер, разбъркваме и задушаваме под капак за около 5 минути.

След което добавяме вода, колкото да покрие картофите. Готвим на тих огън, докато картофите и морковът омекнат.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и от зеленчуковата подправка. Ако е много рядка яхнията, разтворете 1 с.л. брашно в малко студена вода и го прибавете към яхнията, като оставите да поври още 2 минути.

След като сме махнали от котлона, добавяме нарязан пресен магданоз. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар