Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Картофена яхния с пресни картофи

Картофена яхния с пресни картофи

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Картофена яхния с пресни картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Най-вкусните яхнии с пресни картофи се правят - не го ли знаехте досега"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг пресни, дребни
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
  • универсална подправка - на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват. Тъй като пресните картофи имат много тънка ципа, може и да не успеете да отстраните всичко, но това не е фрапиращо, защото пресните картофи са вкусни и с тази ципа.

В тенджера се запържва първо лука. После се добавят картофите, ако са дребни, ги оставете целички, ако има нужда ги срежете. Запържваме и тях и добавяме и моркова. След като поомекнат зеленчуците, добавяме червен пипер, разбъркваме и задушаваме под капак за около 5 минути.

След което добавяме вода, колкото да покрие картофите. Готвим на тих огън, докато картофите и морковът омекнат.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и от зеленчуковата подправка. Ако е много рядка яхнията, разтворете 1 с.л. брашно в малко студена вода и го прибавете към яхнията, като оставите да поври още 2 минути.

След като сме махнали от котлона, добавяме нарязан пресен магданоз. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: