Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Саламена яхния с пресни картофи

Саламена яхния с пресни картофи

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Саламена яхния с пресни картофи
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пресни картофи - 4 - 5 бр. обелени
  • олио - 70 мл
  • лук - 1 глава
  • македонска наденица - 2 парчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • магданоз
  • риган
  • вода - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресни картофи и лук се обелват и нарязват на парчета като за готвене. Наденицата се реже на кръгчета.

В тенджерка се загрява олио и запържваме колбаса от двете страни до златисто.

Изваждаме в чиния и запържваме нарязаните лук и картофи. Добавя се доматено пюре, червен пипер и наливаме водата.

Овкусява се с подправки и когато заври връщаме колбаса в яхнията. Готвим до готовност на картофките.

Сервираме с нарязан магданоз. Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: