Мъжки пататник

Емилия Янкулова
Емилия Янкулова
Новак
13/09/2019
"И като казвам мъжки - искам да кажа, че днес е ред на господата да запретват ръкави и да готвят "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо897
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото на силен огън месото, нарязано на къси, тънки лентички, но не наведнъж, а на няколко пъти, за да не пусне много вода и да стане жилаво, като към края на пърженето подправете със сол и черен пипер.

Изпържете до златисто нарязания на много дребно лук и го смесете с месото, поръсете с брашното, разбъркайте, сипете виното и бъркайте 1-2 мин. на силен огън.

Прибавете сметаната (ако обичате по-сочничко, можете да сложите повече сметана), натрошения бульон, няколко с.л. вода и оставете да къкри леко 10 мин., като 5 мин. преди да дръпнете ястието от огъня, добавете коняка и печурките, нарязани на шайбички и изпържени в масло, също на няколко пъти.

Настържете полусварените картофи на едро ренде, добавете яйцата, овкусете ги със сол и черен пипер. Изпържете сместа в маслото като дебела палачинка, като я обръщате няколко пъти с помощта на чиния. Поднесете пататника към пилешкото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар