Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Пататник с кори и кайма

Пататник с кори и кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пататник с кори и кайма
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Сочен пататник с кори и богата плънка, която сме убедени, че ще ви направи страхотно първо впечатление"

Необходими продукти

  • кори - 6 бр.
  • картофи - 3 бр. настъргани на едро
  • лук - 1 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • кашкавал - 50 г настърган на едро
  • масло
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус прясно смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган със загрято олио поставяме каймата и лука, който сме нарязали на ситно. Запържваме добре.

Смесваме в дълбока купа едро настърганите картофи с кашкавала, яйцата, солта, пипера, джоджена и разбъркваме.

Добавяме и каймата.

Намазваме тавичка с част от маслото и покриваме добре дъното с 4 от корите, като оставяме част от корите да висят навън.

Изсипваме плънката и притискаме леко.

Покриваме плънката с останалите 2 кори, завиваме с оставените да висят извън тавичката кори и намазваме с масло.

Поставяме във фурната на средна температура.

Оставяме така, докато се запекат корите и при необходимост обръщаме.

Когато правим пататника на тиган, тогава е необходимо това обръщане, но тук във фурната - при необходимост.

След като пататникът с кори и кайма е готов, оставяме леко да поизстине и тогава поднасяме.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: