Начин на приготвяне
В тиган със загрято олио поставяме каймата и лука, който сме нарязали на ситно. Запържваме добре.
Смесваме в дълбока купа едро настърганите картофи с кашкавала, яйцата, солта, пипера, джоджена и разбъркваме.
Добавяме и каймата.
Намазваме тавичка с част от маслото и покриваме добре дъното с 4 от корите, като оставяме част от корите да висят навън.
Изсипваме плънката и притискаме леко.
Покриваме плънката с останалите 2 кори, завиваме с оставените да висят извън тавичката кори и намазваме с масло.
Поставяме във фурната на средна температура.
Оставяме така, докато се запекат корите и при необходимост обръщаме.
Когато правим пататника на тиган, тогава е необходимо това обръщане, но тук във фурната - при необходимост.
След като пататникът с кори и кайма е готов, оставяме леко да поизстине и тогава поднасяме.