Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Дробчета с кайма в кори за баница

Дробчета с кайма в кори за баница

Дробчета с кайма в кори за баница
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Едно различно бирено мезе, което ще ви стане любимо Толкова е вкусно, че трябва да се заредите с повече биричка"

Необходими продукти

  • мариновани гъби - 150 грама
  • кори за баница - 6 листа
  • пилешки дробчета - 250 грама
  • кайма - 100 грама (смес)
  • чушки - 2 зелени + 1 червена
  • кашкавал - около 50 грама
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • доматен сос - 5 - 6 с.л.
  • чубрица
  • лют пипер
  • магданоз
  • брашно
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките и ги запържете в загрято олио. Прибавете към тях лука и гъбите и продължете готвенето до омекването на зеленчуците.

Добавете каймата и бъркайте, докато се образуват трохички. Свалете от огъня.

Оваляйте дробчетата в брашно и ги запържете. Сипете към тях зеленчуковата смес. Овкусете с чубрица, сол и черен пипер, добавете доматения сос и след 1-2 минути свалете от огъня.

Сложете хартия за печене в тава, загрейте фуранта на 180 градуса (на горен реотан).

От корите за баница оформете три лодки - всяка една трябва да е с по два листа.

Сложете ги тавата за печене и ги напълнете със сместа с дробчетата. Поръсете с кашкавала и ги запечете за 5 минути.

Включете и долния реотан, продължете печенето още 15-тина минути.

Поръсете биреното мезе с лют пипер и магданоз.

Дробчетата с кайма в кори за баница са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: