Начин на приготвяне
Нарежете чушките и ги запържете в загрято олио. Прибавете към тях лука и гъбите и продължете готвенето до омекването на зеленчуците.
Добавете каймата и бъркайте, докато се образуват трохички. Свалете от огъня.
Оваляйте дробчетата в брашно и ги запържете. Сипете към тях зеленчуковата смес. Овкусете с чубрица, сол и черен пипер, добавете доматения сос и след 1-2 минути свалете от огъня.
Сложете хартия за печене в тава, загрейте фуранта на 180 градуса (на горен реотан).
От корите за баница оформете три лодки - всяка една трябва да е с по два листа.
Сложете ги тавата за печене и ги напълнете със сместа с дробчетата. Поръсете с кашкавала и ги запечете за 5 минути.
Включете и долния реотан, продължете печенето още 15-тина минути.
Поръсете биреното мезе с лют пипер и магданоз.
Дробчетата с кайма в кори за баница са много вкусни.