Начин на приготвяне
Изрежете от бутер тестото няколко окръжности с формата и големината на йенското стъкло, в което ще се приготвя ястието. Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна.
За плънката гъбите се сваряват в 1/2 л. вода и леко се пасират. Дробчетата се нарязват на ситно и се запържват в малко олио. Към гъбите се прибавя дробът, пилешкият бульон и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
От брашното, гъбения бульон, прясното мляко и течния маргарин пригответе сос Бешамел, който се подправя със сол, черен и червен пипер. Смесете соса с плънката.
На дъното на йенския съд, върху платка от бутер тесто се разпределя част от плънката и така се редува докато свърши плънката. Завършва се с бутер тесто и ястието се пече 5-6 минути в силна фурна.
Коментари