Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Кашкавален пататник

Кашкавален пататник

Кашкавален пататник
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Дори няма да го изчакате да изстине - толкова ще ви се услади този кашкавален пататник"

Необходими продукти

  • кори за баница - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 кафена чашка
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1500 г
  • кашкавал - 150 грама
  • олио - 5 с.л.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелете лука заедно с картофите. Настържете зеленчуците и ги смесете с яйцата.

Прибавете към картофената смес олиото, млякото и сиренето. Може леко да посолите.

Намазнете тава за печене. Вземете три от корите за баница и ги сложете на дъното на съда. Разпределете отгоре плънката и покрийте с останалите кори.

Загрейте фурната и изпечете пататника. Малко преди пълната му готовност го извадете и поръсете с настърган кашкавал.

Кашкаваленият пататник е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: