Лесна торта Павлова

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Лесна торта Павлова
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Нежна и ефирна, точно като балерината, на чието име е кръстена"

Необходими продукти

  • яйца - 3 белтъка
  • пудра захар - 150 г
  • сметана - 100 мл течна сладкарска
  • ягоди - 300 г
  • шоколад - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците до пяна.

Капнете няколко капки лимонов сок, щипка сол и бъркайте до получаване на твърд сняг.

Сипете сместа върху тава с хартия за печене и изпечете за 60 - 80 минути на 100 градуса (без вентилация).

Преместете готовия целувчен блат върху подходяща за сервиране чиния, но бъдете много внимателни, защото се чупи доста лесно.

Разбийте 100 мл течна сладкарска сметана до твърд сняг, като по желание може да добавите пудра захар.

Разстелете разбитата сметана върху блата и наредете с ягоди, нарязани на тънко.

Поръсете с шоколад (който може да минете с белачката за зеленчуци). Вкусна и лесна торта Павлова!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: