Начин на приготвяне
Маслото се смесва със захарта и солта, добавя се яйцето и брашното и се замесва тесто. Прави се топка и се оставя на стайна температура за 1 час. Разточва се на кора с дебелина половин сантиметър, слага се в кръгла тава, намазана с мазнина.
Върху тестото се слагат няколко зърна с боб, покрива се с фолио и се пече 10 минути на 210 градуса. Маха се фолиото и бобът, тестото се маже с конфитюр и се поръсва с натрошените на ситно бисквити.
Приготвя се сироп от захарта и водата, като се оставят да къкрят на слаб огън до извиране на половината от водата. Охлажда се, добавя се ликьорът и с този сироп се поливат бисквитите върху тестото.
Белтъците се бият на сняг, добавя се по малко захарта, след това се добавят и боровинките, всичко се разбърква и се слага върху тестото.
Отгоре се поръсва с пудра захар и се пече 12 минути на 210 градуса. Охлажда се и се сервира.